Rode bessen

wanneer aalbes in seizoen eten?

Voordelen Vitamine C

Hoe kiezen Verse bessen zonder schimmel

Hoe bewaren Afgedekt in de koelkast

Rode bessen of aalbessen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Europa of West-Azië. Er bestaan varianten in verschillende kleuren: naast de rode zijn er ook roze en witte soorten. De bessen groeien in trossen. 

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 40 kcal
169 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
5 g
4 g
Eiwitten 1 g
Vezels 8,2 g
Zetmeel 1 g
Zout 0,01 g
Water 85 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 20 mg 
Folaat 11 µg
Fosfor              40 mg
IJzer 1 mg
Jodium 0 µg
Kalium 295 mg
Koper 0,1 mg
Magnesium
13 mg
Natrium 2 mg
Selenium µg
Vitamine A µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B6 0,07 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 10 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 0,1 mg
Vitamine K µg
Zink 0,2 mg

Wat zijn de voordelen van rode bessen?

Rode bessen zijn vooral rijk aan vitamine C.

Hoe rode bessen kiezen?

Kies stevige en glanzende bessen, en let er vooral goed op dat er geen schimmel op zit.

Hoe rode bessen bewaren?

Bewaar rode bessen afgedekt in de koelkast.

Hoe rode bessen klaarmaken?

Natuurlijk zijn rode bessen lekker als snack of in een dessert, maar ze lenen zich ook uitstekend voor confituur. Doordat ze veel pectine bevatten, zullen ze gemakkelijk een gel vormen.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen